דבר המנהלת
"לכל תלמיד זכות שווה להיות שונה"
כל אדם שונה מרעהו, כל אחד ניחן ביכולות ולו צרכים, משאלות ומאוויים.
הכלה של כל התלמידים במערכת החינוך והשתלבות בה הן ערך ראשון, שכן חברה המכילה את כל פרטיה מעמיקה את התובנה של גיוון ושל העושר הטמון בו.
כידוע, חטיבת "חנה סנש" מתהווה וצומחת, דבר אשר טומן בחובו התרגשות, ציפיות, אמונה, אך גם התמודדויות עם אתגרים רבים, כאשר לנגד עינינו עומדות מטרות רבות שבראשיתן- קליטת תלמידים לסביבה שיש בה אקלים בית ספרי מיטבי ואווירה לימודית, חברתית ויצירתית. לאור כך, אני רואה חשיבות רבה למאמץ משותף של כולנו, הורים כמורים להצלחה של בית הספר.
ביסוד תפיסתי החינוכית אני מאמינה כי לכל תלמיד זכות שווה להיות שונה. מתוך כך אנו שואפים להעניק לכל תלמיד כלים שאיתם יוכל להתמודד בהצלחה עם האתגרים שמציב לו עולם מורכב, עתיר ידע ומתחדש טכנולוגית. כך שיוכל למצות את סגולותיו ואף לממש את חלומותיו לצד הטמעת ערכים חברתיים ומוסריים, ערכי חירות, שוויון ודמוקרטיה.
כמו כן אני מאמינה שהשקעה בתהליכים פדגוגיים דיפרנציאליים וייחודיים לכל תלמיד, הם המנוע העיקרי, הן לשיפור המוטיבציה של התלמיד ולערכים שהוא רוכש, והן לשיפור האקלים הבית ספרי. לפיכך אנו מתמקדים בשיפור מתמיד של הכלים הפדגוגיים בבית הספר בד בבד תוך חתירה לסביבה מוגנת ומאתגרת שבה כל תלמיד יוכל לממש את יכולותיו וכישרונותיו, כדי לצמוח לאדם חושב, יוצר, בעל אמות מידה מוסריות וערכיות, אדם בעל יכולת למידה וכישורים בינאישיים מפותחים, אדם התורם לחברה ולסביבה.
לשם כך ניתנים בחטיבה מענים דיפרנציאליים רבים הפונים לפן הפדגוגי, רגשי וחברתי ובאים לידי ביטוי בתוכניות אישיות, בפיצול כיתות לקבוצות קטנות של למידה, בגמישות פדגוגית המייצרת מרחב למידה המותאם לצרכיו השונים של התלמיד, בשיעורי חינוך, כישורי חיים וחינוך אישי, בקבוצות העצמה להעלאת המסוגלות האישית ותחושת השייכות, במעגלי שיח במטרה לקדם את הקרבה והאכפתיות בין מורים-לתלמידים ובין תלמידים-לתלמידים, בתוכניות התערבות ברמה כיתתית ושכבתית בהתאם לצרכים העולים מהשטח או בהתאם לנושאים יזומים.
בציר מקביל אנו דוגלים במתן כלים למורים להתמודדויות עם הכיתה ההטרוגנית ע"י ליווי מורים חדשים במטרה לתת אוזן קשבת, כלים ומיומנויות בהתמודדות היומיומיות עם תלמידים, עם הורים ועם אתגרי המערכת. ליווי צוותי מקצוע בנושאים פסיכו פדגוגים כ"מודלינג" לליווי מורים מקצועיים בצוותים, סדנאות, מתן כלים והעשרה לחדר מורים בנושאים ייעוציים, רגשיים ופדגוגיים.
אנו מאמינים שכל המענים אלה יחד יעלו את תחושת השייכות, מסוגלות עצמית ותחושת הביטחון בקרב התלמידים והמורים וכל אלו יובילו להישגים והצלחה לימודיים, שכן אקלים חינוכי- סביבתי מיטבי והיבטים חברתיים, רגשיים –ערכיים טמונים בפדגוגיה מיטבית ולהיפך.
"פאזל מורכב מהמון חתיכות,
חלקן חלקות, חלקן מחודדות,
יש גדולות ויש קטנות
ויש שבשקט את חלקן ממלאות.
אם תחסר רק חתיכה אחת קטנה,
לא נוכל לראות את כל התמונה השלמה.
אך אם כל חתיכה במקומה תונח-
נקבל ציור יפה ומוצלח…"
חשוב שנזכור שהשלם נוצר מחלקים
ויחד עם זאת כולם מיוחדים.
ההתכנסות הזו היא רק ההתחלה,
ההליכה בתלם היא התלם הבא.
נתקדם ביחד, נעבוד בהצלחה
ואז אין לי ספק שמובטחת לנו שנה נפלאה.
זכרו הרבה תלוי בנו
וחלקי השלם הם אנחנו.
בברכת שנה מוצלחת,
חגית סקנדרני
מנהלת החטיבה

מהי התפיסה החינוכית שלנו?
החטיבה שלנו שמה לה למטרה להעניק לכל באיה מסגרת בטוחה ומכבדת, המקיימת שיח תרבותי.
כל הבאים בשעריה מתחייבים לקיים, ולעודד אורח חיים המושתת על כבוד הדדי, סובלנות והכרה בזכויות השוות של הזולת.
כיצד באה התפיסה החינוכית שלנו לידי ביטוי בעקרונות פעולה?

השקעה בהון האנושי
(צוות חינוכי ותלמידים) ובכוחו להשפיע, להוביל, לקדם ולחולל שינוי תוך חתירה לתחושת מסוגלות עצמית ואמונה פנימית של התלמיד והמורה בעצמם, וכוחותיהם ליצור, ליזום ולהיות משמעותיים.

דיפרנציאליות ופרסונליזציה
ראיית כל תלמיד כמכלול ומתן מענים רגשיים, חברתיים ולימודיים המותאמים לכל פרט תוך התייחסות להיבטי החיים השונים של הילד למכלול רבדיו.

שיתופיות
שיתופיות- יצירת חוויה של ערך, שייכות וקרבה של כל באי ביה"ס והובלת תהליכים לימודיים וחברתיים המאפשרים מעורבות, נתינה ותרומה.
מהם המהלכים שעשינו כדי לממש את עקרונות הפעולה?
1
יצירת הזדמנויות למינוף הצלחת התלמידים באמצעות גמישות פדגוגית שבאה לידי ביטוי באוטונומיה למורים ובמתן הזדמנויות מגוונות להעצמת התלמיד ולהצלחתו.
2
יצירת ביטחון בקרב המורים ע"י עיגון מערכתי, קביעת מנגנונים, יציבות פדגוגית, קביעת שגרות וסדירויות ומעקב מבוסס על נתונים.
3
טיוב שעות, איגום משאבים ומתן מענים פדגוגיים, פסיכופדגוגיים, חברתיים ורגשיים לכל תלמיד בהתאם לצרכיו. בניית תוכניות התערבות דינמיות בהיבטים פדגוגיים, רגשיים וחברתיים.
4
יצירת הווי בית ספרי חיובי והגברת תחושת השייכות באמצעות פעילויות ערכיות וחברתיות שוברות שגרה, דיאלוג מאפשר ותקשורת מקרבת.
5
השבחת איכות ההוראה ויצירת חדוות למידה באמצעות התאמת דרכי ההוראה והלמידה לתלמיד ולמאה ה-21.
מודל בית ספרי
מודל ההצלחה של חנה סנש נוצר כחלק מתהליך "למידה מהצלחות" ו"גיבוש הזהות הבית ספרית" כבית ספר צומח ומתהווה. מודל חנה סנש הינו מודל המושתת על עקרונות הSEL ומבוסס על אמון בהון האנושי והעצמתו ומשלב גמישות ודינאמיות פדגוגית לצד עיגון מערכתי-ארגוני, תוך שימת דגש על ראייה הוליסטית על התלמיד
ואמונה כי לכל אחד זכות שווה להיות שונה
בעלי תפקידים
צוות ניהול
מנהלת בית הספר: חגית סקנדרני
סגנית בית הספר: ציפי שלום
רכזת שכבת ז: מרינה מרלין
רכזת שכבת ח: אנה דזנימנוב
רכזת שכבת ט: חיה אשכנזי
יועצת שכבת ז: נופר שלמה
יועצת שכבות ח וט: ריקי בלומנטל
רכזת השתלבות והכלה ופדגוגיה: רינת רחימי
רכזת חברתית וזה"ב -ליטל דדון זוהר
רכזי מקצוע ובעלי תפקידים
רכז ביטחון: ירון פרסי
רכזת תקשוב ורכזת מדעים : תמר לוי
רכזת עברית וספרות: מורג אוברמן
רכזת אנגלית: אנה בלכר
רכזת היסטוריה ומתלית: רינת ספיר צוונבר
רכזת מתמטיקה ומדידה והערכה: חיה אשכנזי
רכזת שילוב: אילנה גני
רכזת שלהב"ת: מאיה לי בן ישי
רכז טיולים: צביקה אשרוביץ